
Borghild Strekerud
Helkokt laks/ørret med pepperrotkrem
Helstekt laks ser imponerende ut. Servert kald eller varm blir den fort et midtpunkt på koldtbordet.
Middagsretter
Lett
45minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 stk hel ørret eller laks, ca 1,5 kg
- 1 ts salt
- 1 stk litt pepper
- 1 stk laurbærblad, kan sløyfes
Fremgangsmåte
Rens og skyll fisken. Fjern blodranden langs ryggraden.
Knyt en hyssing rundt hode/nakke på fisken og dra hyssingen til halen og knyt rundt den slik at du får en fin bøy på fisken.
Løft fisken forsiktig over i en passende kjele, fyll opp med vann. Tilsett salt, pepper osv
Trekk fisken på svak varme til den er ferdig. Sjekk ved å stikke en kniv langs ryggbeinet slik at du får sjekket om fisken har skiftet farge. Har den skiftet farge så er den ferdig. Avkjøl fisken i kraften.
Løft fisken forsiktig ut av kjelen og over på et fat. Bruk en liten skarp kniv til å løsne skinnet. Trekk/ fjern skinnet. Skinnet skal sitte på hodet. Fjern finner, men la halen sitte på.
Pynt fisken med majones, sitron, dill eller reker.
Server gjerne med pepperrotkrem.
Tips
Knyt sammen fisken i hver ende før du putter den i gryta. Da får den en fin form som følger tallerkenen.
Pynt gjerne fisken med majones, sitron og dill.