Helkokt laks/ørret med pepperrotkrem

laks med pepperrot

Borghild Strekerud

Helkokt laks/ørret med pepperrotkrem

Helstekt laks ser imponerende ut. Servert kald eller varm blir den fort et midtpunkt på koldtbordet.

koldbord

laks

middag

ørret

pepperrotkrem

søndagsmiddag

Middagsretter

Lett

45minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 stk hel ørret eller laks, ca 1,5 kg
  • 1 ts salt
  • 1 stk litt pepper
  • 1 stk laurbærblad, kan sløyfes

Fremgangsmåte

Rens og skyll fisken. Fjern blodranden langs ryggraden.

Knyt en hyssing rundt hode/nakke på fisken og dra hyssingen til halen og knyt rundt den slik at du får en fin bøy på fisken.

Løft fisken forsiktig over i en passende kjele, fyll opp med vann. Tilsett salt, pepper osv

Trekk fisken på svak varme til den er ferdig. Sjekk ved å stikke en kniv langs ryggbeinet slik at du får sjekket om fisken har skiftet farge. Har den skiftet farge så er den ferdig. Avkjøl fisken i kraften.

Løft fisken forsiktig ut av kjelen og over på et fat. Bruk en liten skarp kniv til å løsne skinnet. Trekk/ fjern skinnet. Skinnet skal sitte på hodet. Fjern finner, men la halen sitte på.

Pynt fisken med majones, sitron, dill eller reker.

Server gjerne med pepperrotkrem.

Tips

Knyt sammen fisken i hver ende før du putter den i gryta. Da får den en fin form som følger tallerkenen.

Pynt gjerne fisken med majones, sitron og dill.