close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


laks med pepperrot
camera_alt FOTO: Borghild Strekerud

Helkokt laks/ørret med pepperrotkrem

Helstekt laks ser imponerende ut. Servert kald eller varm blir den fort et midtpunkt på koldtbordet.

koldbord
laks
middag
ørret
pepperrotkrem
søndagsmiddag
  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 45 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 stk hel ørret eller laks, ca 1,5 kg
  • 1 ts salt
  • 1 stk litt pepper
  • 1 stk laurbærblad, kan sløyfes

Fremgangsmåte

Rens og skyll fisken. Fjern blodranden langs ryggraden.

Knyt en hyssing rundt hode/nakke på fisken og dra hyssingen til halen og knyt rundt den slik at du får en fin bøy på fisken.

Løft fisken forsiktig over i en passende kjele, fyll opp med vann. Tilsett salt, pepper osv

Trekk fisken på svak varme til den er ferdig. Sjekk ved å stikke en kniv langs ryggbeinet slik at du får sjekket om fisken har skiftet farge. Har den skiftet farge så er den ferdig. Avkjøl fisken i kraften.

Løft fisken forsiktig ut av kjelen og over på et fat. Bruk en liten skarp kniv til å løsne skinnet. Trekk/ fjern skinnet. Skinnet skal sitte på hodet. Fjern finner, men la halen sitte på.

Pynt fisken med majones, sitron, dill eller reker.

Server gjerne med pepperrotkrem.

Tips

Knyt sammen fisken i hver ende før du putter den i gryta. Da får den en fin form som følger tallerkenen.

Pynt gjerne fisken med majones, sitron og dill.


place
Østfold

Rettens opphav