Rens og skyll fisken. Fjern blodranden langs ryggraden.
Knyt en hyssing rundt hode/nakke på fisken og dra hyssingen til halen og knyt rundt den slik at du får en fin bøy på fisken.
Løft fisken forsiktig over i en passende kjele, fyll opp med vann. Tilsett salt, pepper osv
Trekk fisken på svak varme til den er ferdig. Sjekk ved å stikke en kniv langs ryggbeinet slik at du får sjekket om fisken har skiftet farge. Har den skiftet farge så er den ferdig. Avkjøl fisken i kraften.
Løft fisken forsiktig ut av kjelen og over på et fat. Bruk en liten skarp kniv til å løsne skinnet. Trekk/ fjern skinnet. Skinnet skal sitte på hodet. Fjern finner, men la halen sitte på.
Pynt fisken med majones, sitron, dill eller reker.
Server gjerne med pepperrotkrem.
Tips
Knyt sammen fisken i hver ende før du putter den i gryta. Da får den en fin form som følger tallerkenen.
Pynt gjerne fisken med majones, sitron og dill.