- Kok havregrøt av havregryn, vann, melk og salt. Avkjøl litt.
- Rør sammen egg, kulturmelk, bakepulver, vaniljesukker og sukker. Rør inn havregrøten. Rør inn mel til passe røre.
- Stek vaflene gyldne i vaffeljern.
1 porsjon gir cirka 10 vaffelplater.
Gode, litt sunnere vafler med havregryn.
1 porsjon gir cirka 10 vaffelplater.
De første vaffeljernene ble trolig utviklet i Nederland og Tyskland på 1300-tallet.
Kaker stekt i jern var blant de første kakene som ble laget i Norge, utover kaker stekt på helle (takke). Kakejernene hadde lange skaft slik at man kunne holde jernet inn i varmen. Det kunne være vaffel-, goro-, munke- og krumkakejern.
Denne oppskriften ble sendt inn av Øygardane Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012. Som en del av "Havreåret" i 2010 hadde Bygdekvinnelaget en konkurranse der landets beste havrevaffel ble kåret, og denne oppskriften fra Kari Hodnungseth, gikk av med seieren.