- Ha havregryna i en bolle og hell over melk så det dekker gryna. La dette stå i to timer.
- Bland inn det øvrige og elt deigen godt. Deigen deles i fire og kjevles ut så tynn som mulig. Legg leiven på en stekeplate og skjær ut til passe store kjeks.
- Stekes ved 250 grader på midterste rille i ca 10 min. eller til de blir gylne.
Havrekjeks
Gode og sunne kjeks.
local_offer Brødmat/Bakverklocal_dining Middelstimer 1.5 timerlocation_on Oppland-
favorite_border
Ingredienser
- 6 stk store kopper grov havregryn
- 6 ss sukker
- 4 ss hjortesalt
- 11⁄5 stk stor kopp smult
- 1200 g hvetemel
- 0 ukjent melk
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Vestre Toten Bygdekvinnelag.
Dette er en typisk gammel oppskrift , der mål og mengde er kopp, passe stort o.l. Innsender forteller at smult var målt i "smørsmelter". Dette er en kjeks som er veldig god med brunost på, og innsender har den fra gamletanta si som kom fra Valdres.