Havrekjeks

Havrekjeks

Gode og sunne kjeks.

Brødmat/Bakverk

Middels

1.5timer

Oppland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 6 stk store kopper grov havregryn
  • 6 ss sukker
  • 4 ss hjortesalt
  • 1.2 stk stor kopp smult
  • 1200 g hvetemel
  • 0 ukjent melk

Fremgangsmåte

  1. Ha havregryna i en bolle og hell over melk så det dekker gryna. La dette stå i to timer.
  2. Bland inn det øvrige og elt deigen godt. Deigen deles i fire og kjevles ut så tynn som mulig. Legg leiven på en stekeplate og skjær ut til passe store kjeks.
  3. Stekes ved 250 grader på midterste rille i ca 10 min. eller til de blir gylne.

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Vestre Toten Bygdekvinnelag.
Dette er en typisk gammel oppskrift , der mål og mengde er kopp, passe stort o.l. Innsender forteller at smult var målt i «smørsmelter». Dette er en kjeks som er veldig god med brunost på, og innsender har den fra gamletanta si som kom fra Valdres.