close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Havrekjeks

Gode og sunne kjeks.

  • local_offer Brødmat/Bakverk
  • local_dining Middels
  • timer 1.5 timer
  • location_on Oppland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 6 stk store kopper grov havregryn
  • 6 ss sukker
  • 4 ss hjortesalt
  • 115 stk stor kopp smult
  • 1200 g hvetemel
  • 0 ukjent melk

Fremgangsmåte

  1. Ha havregryna i en bolle og hell over melk så det dekker gryna. La dette stå i to timer.
  2. Bland inn det øvrige og elt deigen godt. Deigen deles i fire og kjevles ut så tynn som mulig. Legg leiven på en stekeplate og skjær ut til passe store kjeks.
  3. Stekes ved 250 grader på midterste rille i ca 10 min. eller til de blir gylne.

place
Oppland

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Vestre Toten Bygdekvinnelag.
Dette er en typisk gammel oppskrift , der mål og mengde er kopp, passe stort o.l. Innsender forteller at smult var målt i "smørsmelter". Dette er en kjeks som er veldig god med brunost på, og innsender har den fra gamletanta si som kom fra Valdres.