close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


havregryn i skål med brød i bakgrunnen

Havrebrød

Godt brød med sunne havregryn.

  • local_offer Brødmat/Bakverk
  • local_dining Lett
  • timer 2 timer
  • location_on Landsdekkende
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 400 g havregryn
  • 400 g fin sammalt hvete
  • 400 g hvetemel
  • 1 l skummet melk
  • 112 ts salt
  • 50 g gjær

Fremgangsmåte

  1. La havregryn ligge i bløt i melken natten over.
  2. Smuldre gjæren i en bakebolle og rør ut i melkeblandingen. Elt inn mel og salt litt av gangen til passe deig. Dekk til bollen og la den stå lunt til deigen er hevet til dobbel størrelse, cirka 45 minutter.
  3. Del deigen i emner og fordel i 2 smurte brødformer. Dekk til formene og etterhev i cirka 30 minutter.
  4. Stek brødene ved 200 grader i cirka 1 time.

place
Velg fylke fra kartet

Rettens opphav

Havre var den mest dyrkede kornsorten i Norge fram til ca. midten av 1950-årene. Denne oppskriften er hentet fra heftet "Fra korn til brød", utgitt av Norges Bygdekvinnelag i 1987.