- La havregryn ligge i bløt i melken natten over.
- Smuldre gjæren i en bakebolle og rør ut i melkeblandingen. Elt inn mel og salt litt av gangen til passe deig. Dekk til bollen og la den stå lunt til deigen er hevet til dobbel størrelse, cirka 45 minutter.
- Del deigen i emner og fordel i 2 smurte brødformer. Dekk til formene og etterhev i cirka 30 minutter.
- Stek brødene ved 200 grader i cirka 1 time.
Havrebrød
Godt brød med sunne havregryn.
local_offer Brødmat/Bakverklocal_dining Letttimer 2 timerlocation_on Landsdekkende-
favorite_border
Ingredienser
- 400 g havregryn
- 400 g fin sammalt hvete
- 400 g hvetemel
- 1 l skummet melk
- 11⁄2 ts salt
- 50 g gjær
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Havre var den mest dyrkede kornsorten i Norge fram til ca. midten av 1950-årene. Denne oppskriften er hentet fra heftet "Fra korn til brød", utgitt av Norges Bygdekvinnelag i 1987.