Hakkpøls

Hakkpøls

Hakkpøls er en god måte å bruke lever på.

Middagsretter

Middels

2døgn

Nord-Trøndelag

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg lever
  • 1 kg byggryn
  • 1 kg sirup
  • 500 g raspet potet
  • 800 g grynmel
  • 1 l melk
  • 2 ss salt
  • 4 ss allehånde

Fremgangsmåte

  1. Gryn og mel blandes og står og sveller over natten.
  2. Levra males. Deretter røres alt sammen til en tykk grøt. Dette fylles i pølseposer og kokes i ca 2 timer. I Sparbu bruker mange å skjære pølsene i skiver og brune dem i stekepannen. Man kan også fryse røren i passende porsjoner og steke den senere som lapper i stekepanne.

Stekt flesk passer godt til.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Anne Irene Myhr i Sparbu Bygdekvinnelag. Hun skriver:
«Slaktinga til jul gav levra som er utgangspunktet for denne retten. Denne oppskriften stammer fra en oldemor, men er fremdeles i bruk i bygda.»