
Hakkpøls
Hakkpøls er en god måte å bruke lever på.
Middagsretter
Middels
2døgn
Nord-Trøndelag
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 kg lever
- 1 kg byggryn
- 1 kg sirup
- 500 g raspet potet
- 800 g grynmel
- 1 l melk
- 2 ss salt
- 4 ss allehånde
Fremgangsmåte
- Gryn og mel blandes og står og sveller over natten.
- Levra males. Deretter røres alt sammen til en tykk grøt. Dette fylles i pølseposer og kokes i ca 2 timer. I Sparbu bruker mange å skjære pølsene i skiver og brune dem i stekepannen. Man kan også fryse røren i passende porsjoner og steke den senere som lapper i stekepanne.
Stekt flesk passer godt til.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Anne Irene Myhr i Sparbu Bygdekvinnelag. Hun skriver:
«Slaktinga til jul gav levra som er utgangspunktet for denne retten. Denne oppskriften stammer fra en oldemor, men er fremdeles i bruk i bygda.»