Hakk

elghakk i skål

Hakk

Tradisjonsmat fra Rendalen.

Middagsretter

Lett

60minutter

Hedmark

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 0.5 stk løk
  • 3 ss smør eller margarin
  • 3 dl vann
  • 1 stk buljongterning
  • 6 stk poteter
  • 2 ts salt
  • 0.5 ts pepper

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør i ei gryte og brun kjøttdeigen og finhakket løk.
  2. Når kjøttet er brunt tilsettes vann og buljongterning. Kok opp og la det småkoke i cirka 1 time.
  3. Når cirka 20 minutter gjenstår tilsettes poteter som er vasket og skjært i terninger.
  4. Kok videre til potetene er møre. Smak til med salt og pepper.

Kokt gulrot og tyttebærsyltetøy smaker godt til. – Vi i Rendalen må også ha flatbrød attåt, sier oppskriftsforfatteren.

Rettens opphav

Elghakk har vært vanlig mat i Østerdalen og Trysil i lang tid, og brukes også i dag som middag til både hverdags og fest. Fra Trysil sies det at noen brukte rent kjøtt, noen kjøtt og litt flesk – og ofte ble også råvarer fra lunge, hjerte, tunge, hode og rester etter oppskjæring brukt i hakket.
Denne oppskriften ble sendt inn fra Rendalen Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.