
Hakk
Tradisjonsmat fra Rendalen.
Middagsretter
Lett
60minutter
Hedmark
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 400 g kjøttdeig
- 0.5 stk løk
- 3 ss smør eller margarin
- 3 dl vann
- 1 stk buljongterning
- 6 stk poteter
- 2 ts salt
- 0.5 ts pepper
Fremgangsmåte
- Smelt smør i ei gryte og brun kjøttdeigen og finhakket løk.
- Når kjøttet er brunt tilsettes vann og buljongterning. Kok opp og la det småkoke i cirka 1 time.
- Når cirka 20 minutter gjenstår tilsettes poteter som er vasket og skjært i terninger.
- Kok videre til potetene er møre. Smak til med salt og pepper.
Kokt gulrot og tyttebærsyltetøy smaker godt til. – Vi i Rendalen må også ha flatbrød attåt, sier oppskriftsforfatteren.
Rettens opphav
Elghakk har vært vanlig mat i Østerdalen og Trysil i lang tid, og brukes også i dag som middag til både hverdags og fest. Fra Trysil sies det at noen brukte rent kjøtt, noen kjøtt og litt flesk – og ofte ble også råvarer fra lunge, hjerte, tunge, hode og rester etter oppskjæring brukt i hakket.
Denne oppskriften ble sendt inn fra Rendalen Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.