close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


gulerøtter på bord

Gulrotstuing

Allsidig og godt middagstilbehør som er enkelt å lage.

  • local_offer Tilbehør
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 500 g gulrøtter
  • 2 ss hvetemel
  • 2 dl melk
  • 1 ts salt
  • 1 ts hvit pepper
  • 1 ts muskat

Fremgangsmåte

  1. Skrap eller skrell gulrøttene og del dem opp i tynne skiver.
  2. Kok røttene nesten møre i lettsaltet vann. Sil av vannet.
  3. Strø melet over røttene i kjelene og bland raskt. Hell melka over og rør videre.
  4. Kok opp og smak til med salt og krydder. Kok stuingen på svak varme til gulrøttene er møre.

Tips

Gulrotstuing er godt tilbehør til stekt fisk eller kjøtt. Hvis du har rester av hvit saus med nøytral smak, kan du bruke den til å lage stuingen. Da er det bare å tilsette kokte gulrøtter, varme opp og smake til med krydder.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

I Akershus varierte grønnsaksdyrkingen tradisjonelt fra gård til gård, men kål og gulrot var vanlige grønnsaker å finne hos "alle". Gulrøtter er lagringsdyktige, og ble gjerne oppbevart i kasser fylt med sand. Slik kunne de holde seg i kjelleren hele vinteren.
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren fra Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.