close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


gulrotkake på fat

Gulrotkake

Nydelig kake med ostekrem.

  • local_offer Kaker
  • local_dining Middels
  • timer 60 minutter
  • location_on Vest-Agder
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 3 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 12 ts salt
  • 134 dl olje
  • 3 stk gulrøtter (rives)

Fremgangsmåte

  1. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland alt det tørre og bland det vekselvis med olje og gulrøtter.
  2. Stekes i form ca 24 cm i diameter, på 160-180 grader i ca 40 min. Avkjøles på rist.

Ostekrem

  • 100  gr kremost
  • 1 ts vaniljesukker
  • 125 gr melis
  • 50 gr smør

Rør sammen alle ingrediensene til en luftig krem og bre den over kaka.


place
Vest-Agder

Rettens opphav

Rundt 1900 skjedde flere endringer som gjorde at kaker og ulike desserter ble mer vanlig å finne på menyen hos folk flest fordi komfyren nå gjorde det mulig å bake ting i ovnen.
Denne oppskriften ble sendt inn av Øyslebø Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett 2012.