close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Grynpølse

Tradisjonsrik middagsrett fra Toten.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 2 timer
  • location_on Oppland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 200 g helgryn
  • 500 g fleskesvor, skinkeknoke eller salt kjøtt
  • 0 ukjent kraft av kokevann
  • 1 stk stor gul kepaløk

Fremgangsmåte

  1. Vask og legg helgryn i vann over natta. Kokes passe myke.
  2. Kok  skinkeknoken i vann til kjøtt og fett løsner lett fra knoken. Kjør kjøttet med ønsket  fettmengde i kjøttkverna. Krafta avkjøles og det øvre fettlaget kan tas vekk.
  3. Skjær opp gul kepaløk i små biter, mengde etter smak og behag. Retten blir lettere og får mer snert med en god dose løk.
  4. Kok poteter, avkjøles og deles i små terninger (helst et slag som er litt faste i konsistensen).
  5. Ha alle ingrediensene i en kjele. Bland forsiktig sammen. Bland inn passe mye kraft fra skinkeknokekokingen, slik at grynpølsa får en passe tykk konsistens. Saltes etter eget ønske. Kokes til løken er mør og grynpølsa er rykende varm.

Dryss over nyklippet grasløk. Sett fram salt og pepper,så kan alle krydre etter eget ønske. Serveres med nyrørte tyttebær og hjemmelaget flatbrød.


place
Oppland

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Østre Toten Bygdekvinnelag.