- Vask og legg helgryn i vann over natta. Kokes passe myke.
- Kok skinkeknoken i vann til kjøtt og fett løsner lett fra knoken. Kjør kjøttet med ønsket fettmengde i kjøttkverna. Krafta avkjøles og det øvre fettlaget kan tas vekk.
- Skjær opp gul kepaløk i små biter, mengde etter smak og behag. Retten blir lettere og får mer snert med en god dose løk.
- Kok poteter, avkjøles og deles i små terninger (helst et slag som er litt faste i konsistensen).
- Ha alle ingrediensene i en kjele. Bland forsiktig sammen. Bland inn passe mye kraft fra skinkeknokekokingen, slik at grynpølsa får en passe tykk konsistens. Saltes etter eget ønske. Kokes til løken er mør og grynpølsa er rykende varm.
Dryss over nyklippet grasløk. Sett fram salt og pepper,så kan alle krydre etter eget ønske. Serveres med nyrørte tyttebær og hjemmelaget flatbrød.