close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Grynasupan

Suppe av gryn, erter og røykt kjøt.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 3 timer
  • location_on Hordaland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 100 g gule erter
  • 100 g byggryn
  • 1 stk røykt svineknoke
  • 4 stk røykjekjøt av får
  • 4 stk gulrøtter
  • 8 stk poteter

Fremgangsmåte

  1. Legg gryn og erter i blaut kvelden før.
  2. Kok dei med kjøtet i 2-3 timar. Siste timen med poter og gulrøtter.

Server gjerne med flatbrød.


place
Hordaland

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Anita Jordalen i Egdetveit bygdekvinnelag. Ho skriv:
«Salt og røykt mat vart mykje brukt før fryseboksen kom, på Voss og bygdene rundt er det mykje i bruk i dag og»