close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Grynasteik

God rett, til middags eller kvelds.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 2 timer
  • location_on Hordaland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 500 g salta og røykt sauekjøtt
  • 500 g salta og røykt svinebog eller flesk
  • 500 g kalvekjøtt/ferskt kjøtt
  • 312 dl byggryn

Fremgangsmåte

  1. Byggryna bør ligge i bløt (natta over) og kokes møre i så lite vann som mulig.
  2. Kjøtt og flesk kokes for seg. Koketid avhengig av størrelsen på stykka. Etter koking skal kjøtt og flesk males på kjøttkvern.
  3. Så skal byggryn og male kjøtt blandes sammen i ein kjele. Ein kan nytta kjøttkraft slik at retten ikkje blir for fast. Nokon brukar litt fløyte i. Det gir mildare smak. Alt sammen kokes ca 30 min. Retten skal ha konsistens som middels tjukk graut.

place
Hordaland

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Odda Bygdekvinnelag. Grynaseteik, ein tradisjonsrett fra Hardanger. Den vert også kalla Brurasteik eller Hakkasteik. Ein rett som ofte vart servert til kvelds i store lag, til dømes som natt-mat i bryllup. Den er og populær i dag. Retten består av salta og røykt lammekjøtt, salta og røykt svinebog eller flesk, byggryn og event. kalvekjøtt. Tilbehør er poteter, eller potetkaker, lefse eller flattbrød.
Rødbeter og/eller kålrot smakar godt til denne retten.