close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


rødbeter på fjøl

Grønsaksuppe med raudbetar à la Harald Osa

Grønsaker er bra for helsa. Prøv Bygdekvinnelaget si spesiallaga grønsaksuppe.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 30 minutter
  • location_on Landsdekkende
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 stk raudbetar
  • 2 stk mellomstore lauk
  • 2 stk gulrøter
  • 2 stk mellomstore poteter
  • 1 stk persillerot
  • 2 stk blader grønkål
  • 1 stk klype med tørka timian
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 ts salt (smak til)

Fremgangsmåte

1. Vask og skrell alle grønsakene. Skjær raudbetar, lauk, gulrøter, poteter og persillerot i terningar. Fjern den grove stilken på grønkålen og skjær blada i tynne strimler.
2. Ha alle grønsakene, unntatt grønkål, over i kjele og tilset vatn så det dekkjer grønsakene godt. Ha i timian og laurbærblad, og smak til med salt når det kokar. La suppa småkoke i 15-20 minutter til alle grønsakene er møre. Tilset grønkål rett før servering.

Tips!

Server gjerne med godt flatbrød og ei skei rømme i tallerken. Ønskjer du litt meir fylde og kjøtsmak kan du gjerne koke med 4-6 skiver bacon skore i terningar eller ha i eit par røykte pølser i bitar rett før servering. Ei grønsaksuppe kan varierast i det uendelege. Raudbetane i denne oppskriften gjev suppa smak og ikkje minst farge, men det kan også utelatast til fordel for ei ¼ lita kål eller ein god bit med rotselleri i terningar. Prøv deg fram til nettopp di favorittsuppe, og husk at ei spiseskei eddik i suppa til slutt løftar smaksopplevinga.


place
Velg fylke fra kartet

Rettens opphav

Oppskrifta er laga av kjendiskokk Harald Osa på oppdrag for Norges Bygdekvinnelag og Gartnerhallen. Osa har laga ei sunn og næringsrik suppe som er inspirert av tradisjonelle supper med gode norske råvarer.

Norges Bygdekvinnelag har fått laga oppskrifta i samband med aksjonen "Ja til norske grønsaker" hausten 2017. Med Gartnerhallen som samarbeidspartnar vil Bygdekvinnelaget setje søkelyset på grønsaker som ei rein, sunn og god norsk råvare.