close
search
close

Logg inn


Glemt passord?

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


rotgrønnsaker

Grønnsakslapskaus

Kjøttfri variant av tradisjonsrik lapskaus.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 35 minutter
  • location_on Hedmark
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 134 l kraft eller buljong
  • 3 stk gulrot
  • 1 stk kålrot
  • 1 stk sellerirot
  • 3 stk neper
  • 1 stk purre
  • 12 stk bunt stangselleri
  • 8 stk poteter
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Kutt opp grønnsakene i terninger og kok alt i krafta, unntatt nepene som has i mot slutten.
  2. Kok i cirka 25 minutter.

Serveres med flatbrød.


place
Hedmark

Rettens opphav

Ulike varianter av lapskaus finner vi flere steder i landet. Henriette Schønberg Erken - kokebokforfatter på 1800- og 1900-tallet - delte inn i to typer lapskaus; en som lages av ulike typer kjøtt, flesk, løk og poteter og en variant som lages av kjøttrester, brun saus, grønnsaker og poteter. Denne oppskriften ble sendt inn av Våler Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012