Gorobrød

Gorobrød

Bakverk med lange tradisjoner.

Kaker

Middels

45minutter

Oppland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 dl seterrømme
  • 1.5 dl kaldt vann
  • 1 dl byggmel
  • 1 dl hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Rør alt sammen til en røre. Stekes i kromkake jern, ca 1-2 min pr. stk.

Ved lagring legg over ett lokk/asjett eller lignende. Ved servering smører man med smør og strør på sukker.

1 porsjon gir 16 gorobrød.

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Åbjør Bygdekvinnelag. De skriver:
«I gamle dager reiste folk på stølen og kom ikke hjem før dyrene skulle flytte ned igjen. Da måtte det ha med seg alt opp på stølen. De brukte det de hadde på stølen eller det de lagde der oppe som rømme og smør osv. for å lage en godbit etter en dag på arbeid på stølen. Steikejernet (gorobrødjern eller aposteljern) ble alltid stående på stølen. Derfor er gorobrød litt spesiell fordi den ble bare laget på stølen i den tiden.

Se også