Goro

Goro

Gammel oppskrift fra Trømborg.

Kaker

Middels

45minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 dl smør
  • 2 dl sukker
  • 3 stk egg
  • 2 dl fløte
  • 2 dl potetmel
  • 3 dl hvetemel
  • 0.5 dl kardemomme

Fremgangsmåte

  1. Rør smør og sukker hvitt. Ha i ett og ett egg av gangen. Tilsett fløte, piskes stivt. Bland i potetmel, hvetemel og kardemomme.
  2. Settes med skje i gorojern, og stekes pent gyldne.

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Trømborg Bygdekvinnelag. De har skrevet ned en samtale mellom to av lagets medlemmer, på henholdsvis 36 og 87 år:
– Hvilken middagsrett vil du si er typisk tradisjonsrett fra vår grend?
– Ja, det må vel bli lapskaus, det da.
– Hvordan lager du lapskausen, da?
– Vi bruker det vi har! Det kan være oksekjøtt eller kanskje ei svineknoke. Brun kjøttet og ha i løk. Hakk opp og tilsett det du har av grønnsaker, gulrot, purre, kål, poteter, salt og pepper. La det hele koke i 20 min.
– Om dere skal nevnte en småkake som dere pleide å bake, hva blir det?
– Åh, det må bli Goro!