close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Goro

Gammel oppskrift fra Trømborg.

  • local_offer Kaker
  • local_dining Middels
  • timer 45 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 dl smør
  • 2 dl sukker
  • 3 stk egg
  • 2 dl fløte
  • 2 dl potetmel
  • 3 dl hvetemel
  • 12 dl kardemomme

Fremgangsmåte

  1. Rør smør og sukker hvitt. Ha i ett og ett egg av gangen. Tilsett fløte, piskes stivt. Bland i potetmel, hvetemel og kardemomme.
  2. Settes med skje i gorojern, og stekes pent gyldne.

place
Østfold

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Trømborg Bygdekvinnelag. De har skrevet ned en samtale mellom to av lagets medlemmer, på henholdsvis 36 og 87 år:
- Hvilken middagsrett vil du si er typisk tradisjonsrett fra vår grend?
- Ja, det må vel bli lapskaus, det da.
- Hvordan lager du lapskausen, da?
- Vi bruker det vi har! Det kan være oksekjøtt eller kanskje ei svineknoke. Brun kjøttet og ha i løk. Hakk opp og tilsett det du har av grønnsaker, gulrot, purre, kål, poteter, salt og pepper. La det hele koke i 20 min.
- Om dere skal nevnte en småkake som dere pleide å bake, hva blir det?
- Åh, det må bli Goro!