- Rør smør og sukker hvitt. Ha i ett og ett egg av gangen. Tilsett fløte, piskes stivt. Bland i potetmel, hvetemel og kardemomme.
- Settes med skje i gorojern, og stekes pent gyldne.
Goro
Gammel oppskrift fra Trømborg.
local_offer Kakerlocal_dining Middelstimer 45 minutterlocation_on Østfold-
favorite_border
Ingredienser
- 2 dl smør
- 2 dl sukker
- 3 stk egg
- 2 dl fløte
- 2 dl potetmel
- 3 dl hvetemel
- 1⁄2 dl kardemomme
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Trømborg Bygdekvinnelag. De har skrevet ned en samtale mellom to av lagets medlemmer, på henholdsvis 36 og 87 år:
- Hvilken middagsrett vil du si er typisk tradisjonsrett fra vår grend?
- Ja, det må vel bli lapskaus, det da.
- Hvordan lager du lapskausen, da?
- Vi bruker det vi har! Det kan være oksekjøtt eller kanskje ei svineknoke. Brun kjøttet og ha i løk. Hakk opp og tilsett det du har av grønnsaker, gulrot, purre, kål, poteter, salt og pepper. La det hele koke i 20 min.
- Om dere skal nevnte en småkake som dere pleide å bake, hva blir det?
- Åh, det må bli Goro!