close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Glutenfrie vannbakkels

Her kommer Gudrun med et glutenfritt alternativ - og det er det sikkert mange som er glade for.

Glutenfri
vannbakkels
  • local_offer Kaker
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

Fremgangsmåte

Gudrun skriver : Hei ! Jeg har barnebarn med gluten allergi og laktoseintoleranse, så da baker jeg noe han liker veldig godt – Glutenfrie vannbakkels

Sprø og luftige vannbakkels fylt med jordbær ( eller hva du har av bær ), og laktosefri krem.

Glutenfrie vannbakkels.

10 porsjoner

125 gr. Smør

2 dl.vann

2 ½ dl. glutenfritt, lyst mel

3 egg

Fyll: 3 dl.(1 beger) laktosefri kremfløte, 1 kurv jordbær.  Pynt : Melis

Stekovn 200 grader. Bruk over og undervarme.

Kok opp vann og smør, tilsett mel og rør kraftig med en tresleiv slik at massen samler seg om sleiven. Avkjøl massen litt og rør inn ett sammenvispet egg om gangen. Rør godt mellom hvert egg. Deigen skal være så tykk at den holder formen. Kle et stekebrett med bakepapir og bruk en skje til å legge ut deigen i små topper. Sett brettet midt i ovnen og stek i 20-25 min. Avkjøl vannbakkelsen. Pisk kremfløten stiv, smak eventuelt til med litt sukker eller vaniljesukker dersom du liker det. Jordbær i skiver. Del vannbakkelsen i to og legg på jordbærskivene og den piskede kremen over bærene. Dryss på melis til slutt og server.

La det smake !!!

Hilsen Gudrun


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav