- Knus 5-6 glutenfrie Digestive-kjeks. Stek i meierismør og tilsett 1 ts kanel. Avkjøl.
- Pisk 3 dl fløte til krem.
- Legg lagvis i en glassbolle; eplesyltetøy, kjeksstrø og krem til bollen er full.
Glutenfrie tilslørte bondepiker
Glutenfri oppskrift på klassisk dessert.
local_offer Desserterlocal_dining Letttimer 20 minutterlocation_on Oppland-
favorite_border
Ingredienser
- 3 dl fløte
- 3 dl eplesyltetøy/-mos
- 6 stk glutenfri Digestive-kjeks
- 1 ts kanel
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Anne Mari Amlien fra Toten.
Det blir sagt at det var Ivar Aasen som først "oppdaget" tilslørte bondepiker. Ryktene skal ha det til at han var veldig forelsket i en jente som lagde denne desserten, og han fridde mange ganger uten å få ja. En vakker dag tilbød jenta Aasen å smake på søtsakene hennes. Aasen var ikke vond å be, men ble skuffet da han skjønte det var snakk om dessert. Så skuffet at han ga desserten navnet «Tilslørte bondepiker». Siden har dette blitt en tradisjonsrik dessert, i bruk over store deler av landet.