close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


raspeballer på tallerken
camera_alt FOTO: Porselen lånt av Porsgrunds Porselænsfabrik

Glutenfrie raspeballer

Tradisjonsrike raspeballer på glutenfri oppskrift.

Glutenfri
  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 50 minutter
  • location_on Sogn og Fjordane
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 100 g potetmospulver
  • 2 dl vatn
  • 400 g skrelte poteter
  • 160 g glutenfritt mel med fiber
  • 2 ts salt

Fremgangsmåte

 

  1. Rasp potetene og ha i vatn, eller ha potet og vatn i food prosessor og knus dei.
  2. Bland i potetmospulver og lat det svelle i 10 minutt.
  3. Bland inn mjølet og saltet.
  4. Form kakene med hendene og ha dei i kokande kjøttkraft. Lat dei trekkje i 1/2 time.

Server med salt kjøt, pølser, bacon og kokt kålrot.

Flere glutenfrie oppskrifter på tradisjonelle retter finner du HER.

 

 


place
Sogn og Fjordane

Rettens opphav

Poteta kom til Sogn og Fjordane allerede rundt 1740. Raspeballer er et godt eksempel på at kjært barn har mange navn. Bare i Sogn og Fjordane kan de gå under klubb, aukar, raspekaker, kumler eller kompar. Stort sett blir retten laget etter noen tradisjonelle prinsipper, men det er mange variasjoner i sammensetning og tilbehør.
Oppskrifta er henta fra Fjordamat, skrevet av Åse Kongsvik og Kari Støfringsdal og utgitt av Sogn og Fjordane Bygdekvinnelag på Selja Forlag i 2008.