close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


pannekake i stekepanne

Glutenfrie pannekaker

Glutenfri oppskrift på gode pannekaker.

Glutenfri
  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 45 minutter
  • location_on Sogn og Fjordane
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 stk egg
  • 212 dl mjølk
  • 2 dl glutenfritt mjøl
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 ss smelta margarin

Fremgangsmåte

 

  1. Visp egg og litt av mjølka. Ha i sukker, salt og mjølet. Ha i meir mjølk etter kvart som du vispar.
  2. La svelle i ½ time. Tilset margarin og eventuelt litt meir mjølk om røra er for tjukk.
  3. Steik kakene på takke eller steikepanne.

Flere glutenfrie oppskrifter på tradisjonelle retter finner du HER.


place
Sogn og Fjordane

Rettens opphav

Pannekaker i ulike varianter finner vi over hele verden, og vi finner også mange ulike varianter i Norge - som sveler og lapper. Oppskriftene har variert ut fra hvilke råvarer man hadde tilgang til. Lenge før komfyren kom til Norge var hellebakst (det vi i dag kaller takkebakst) det mest vanlige, og på denne kunne man steke lefser, flatbrød, sveler og pannekaker/lapper med mer.
Oppskrift fra Kari Støfringsdal, forfattar av Fjordamat-bøkene.