close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


lapper på tallerken

Glutenfrie lappar

Glutenfri variant av populære lappar.

Glutenfri
Takkebakst
  • local_offer Brødmat/Bakverk
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Sogn og Fjordane
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 stk egg
  • 1 dl sukker
  • 4 dl skumma kulturmjølk
  • 1 stk pakke Semper glutenfri mix
  • 1 ts natron

Fremgangsmåte

 

  1. Pisk eggedosis av egg og sukker. Ha i surmjølk og natron og pisk saman.
  2. Bland i mjølet til glatt røre.
  3. Steik på takke eller steikepanne. 1 ss er nok til ein lapp.

Server med syltetøy eller sukker.


Flere glutenfrie oppskrifter på tradisjonelle retter finner du HER.


place
Sogn og Fjordane

Rettens opphav

Sveler og lapper er tradisjonell norsk bakst på helle eller takke. Pannekaker i ulike varianter finner vi over hele verden, og vi finner også mange ulike varianter i Norge. Oppskriftene har variert ut fra hvilke råvarer man hadde tilgang til. Lenge før komfyren kom til Norge var hellebakst (det vi i dag kaller takkebakst) det mest vanlige, og på denne kunne man steke lefser, flatbrød, sveler og pannekaker/lapper med mer. Oppskrift fra Kari Støfringsdal, forfattar av Fjordamat-bøkene.