close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Gammelt kjøkkenutstyr

Glutenfrie tjukklefser

Gode smurde lefser på glutenfri oppskrift.

Glutenfri
Takkebakst
  • local_offer Brødmat/Bakverk
  • local_dining Middels
  • timer 1 døgn
  • location_on Sogn og Fjordane
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg Semper (rød/grøn)
  • 200 g sukker
  • 200 g fast margarin
  • 1 stk egg
  • 1 ss bakepulver
  • 2 ss hjortesalt
  • 12 dl kokande vatn
  • 12 l kefir

Fremgangsmåte

 

  1. Rør hjortesalt ut i kokande vatn.
  2. Smuldre margarin i mjølet. La alt gå i miksar. Set kjølig, helst over natta.
  3. Del i 16 emne og kjevl dei ut til dei passar på ei stor steikepanne.
  4. Steik dei på tørr steikepanne eller på takke. Bruk ikkje for sterk varme.

Fyll

  • 300 g smør
  • 300 g sukker
  • 1 pose kanel

Bland saman og smør på lefsene.


Flere glutenfrie oppskrifter på tradisjonelle retter finner du HER.


place
Sogn og Fjordane

Rettens opphav

Lefse har lange tradisjoner i Sogn og Fjordane. Opprinnelig var de nok omtrent som flatbrød, men bakt med finere mel og stekt på sterkere varme. Da "bløytte" man leivene når de skulle brukes. Senere ut på 1900-tallet ble det vanlig med hevingsmiddel, melk, rømme og smør i lefsa.
Oppskrifta er henta fra Fjordamat, skrevet av Åse Kongsvik og Kari Støfringsdal og utgitt av Sogn og Fjordane Bygdekvinnelag på Selja Forlag i 2008.