close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


kjøkkenutstyr på benk

Glutenfrie lefser / fiskebrød

Tradisjonsrik lefse eller fiskebrød på glutenfri oppskrift.

Glutenfri
  • local_offer Brødmat/Bakverk
  • local_dining Vanskelig
  • timer 60 minutter
  • location_on Sogn og Fjordane
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 stk pakke potetmos, vanlig
  • 1 ss margarin
  • 1 ts salt
  • 5 dl mjølk
  • 400 g glutenfri fin brødmix, Semper
  • 2 ts sukker (til lefse)

Fremgangsmåte

 

Ein bruker det same brødet til fisk og smurt til lefse.

  1. Lag potetmos etter oppskrift på pakken, men berre med mjølk.
  2. Når mosen er nesten kald, knar ein inn mjølet til det blir godt å kjevle.
  3. Kjevl ut til tynne leivar og steik på varm helle, lag 8–10 emne, alt etter storleik på hella.
  4. Ein må rulle leiven på bakstefløy når ein skal snu han og flytte han over på hella. Legg dei i plagg med plast utanpå etter kvart som dei er steikte.

Kling til lefse:

  • 1/2 kg smør
  • 1 1/2 dl fløyte
  • 2 1/2 dl rømme
  • 2 dl sukker

Rør klingen og smør lefsene som sunnfjordlefse.

Flere glutenfrie oppskrifter på tradisjonelle retter finner du HER.


place
Sogn og Fjordane

Rettens opphav

Oppskrifta er henta fra Fjordamat, skrevet av Åse Kongsvik og Kari Støfringsdal og utgitt av Sogn og Fjordane Bygdekvinnelag på Selja Forlag i 2008.