close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Bløtkake med jordbær

Glutenfri blautkake

Klassisk blautkake uten gluten.

Glutenfri
  • local_offer Kaker
  • local_dining Middels
  • timer 60 minutter
  • location_on Sogn og Fjordane
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 112 dl sukker
  • 112 dl Semper fin brødmix
  • 1 dl potetmjøl
  • 112 ts bakepulver

Fremgangsmåte

 

  1. Pisk eggedosis, sikt i mjøl med bakepulver og bland lett saman.
  2. Fyll i form, 22–24 cm, og steik ved 150°C i 45 minutt på nedste rille. Løys rundt kanten på forma når kaka er steikt og kvelv kaka på rist.
  3. Fyll kaka med piska krem og frisk eller hermetisk frukt.

Tips

Dersom ein bruker halve sukkermengda, kan ein bruke botnen til diabetikarar. Dersom ein bruker glutenfri mix minus kveitestivelse og laktose, er det òg ei kake for dei som ikkje skal ha mjølkesukker.

Flere glutenfrie oppskrifter på tradisjonelle retter finner du HER.


place
Sogn og Fjordane

Rettens opphav

Frå 1900 og utover vart det vanleg med vedkomfyrar med steikjeomnar. Då kom formkakene meir i bruk og konkurrerte ut kakene som var steikte på helle - som var mest vanleg fram til då. Blautkaker i ulike varianter vart meir vanlig, og spesielt frå 1950-talet ble det meir variasjon i kakene.
Oppskrifta er henta fra Fjordamat, skrevet av Åse Kongsvik og Kari Støfringsdal og utgitt av Sogn og Fjordane Bygdekvinnelag på Selja Forlag i 2008.