Glasert ribbe

Gammelt kjøkkenutstyr

Glasert ribbe

Solbær og sennep gjør dette til en smakfull vri på svineribbe.

Middagsretter

Middels

1.5timer

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 kg svineribbe
  • 2 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 2.5 dl solbærgele eller -syltetøy
  • 3 ss slottssennep
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. Skjær vekk all svoren på ribba og gni den inn med salt og pepper.
  3. Stek ribba i cirka 1 time.
  4. Kok solbærgeleen og sennep til det tykner litt. Smak til med salt og pepper.
  5. Skjær noen snitt, cirka 1/2 centimeter dype, i den ferdigstekte ribba.
  6. Hell solbærblandingen over ribba og sett den tilbake i ovnen, på 250 grader i cirka 5 minutter.

Rettens opphav

Da komfyrer i økende grad ble vanlig. mot slutten av 1800-tallet – begynnelsen av 1900-tallet, ble det skikk å steke ribbe i ovnspanne i stekeovnen.
Denne oppskriften er en vri på tradisjonell ribbe, og ble sendt inn av Kråkstad Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.