close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Gammelt kjøkkenutstyr

Glasert ribbe

Solbær og sennep gjør dette til en smakfull vri på svineribbe.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 1.5 timer
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 kg svineribbe
  • 2 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 212 dl solbærgele eller -syltetøy
  • 3 ss slottssennep
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. Skjær vekk all svoren på ribba og gni den inn med salt og pepper.
  3. Stek ribba i cirka 1 time.
  4. Kok solbærgeleen og sennep til det tykner litt. Smak til med salt og pepper.
  5. Skjær noen snitt, cirka 1/2 centimeter dype, i den ferdigstekte ribba.
  6. Hell solbærblandingen over ribba og sett den tilbake i ovnen, på 250 grader i cirka 5 minutter.

place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Da komfyrer i økende grad ble vanlig. mot slutten av 1800-tallet - begynnelsen av 1900-tallet, ble det skikk å steke ribbe i ovnspanne i stekeovnen.
Denne oppskriften er en vri på tradisjonell ribbe, og ble sendt inn av Kråkstad Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.