- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Skjær vekk all svoren på ribba og gni den inn med salt og pepper.
- Stek ribba i cirka 1 time.
- Kok solbærgeleen og sennep til det tykner litt. Smak til med salt og pepper.
- Skjær noen snitt, cirka 1/2 centimeter dype, i den ferdigstekte ribba.
- Hell solbærblandingen over ribba og sett den tilbake i ovnen, på 250 grader i cirka 5 minutter.
Glasert ribbe
Solbær og sennep gjør dette til en smakfull vri på svineribbe.
local_offer Middagsretterlocal_dining Middelstimer 1.5 timerlocation_on Oslo og Akershus-
favorite_border
Ingredienser
- 2 kg svineribbe
- 2 ts salt
- 2 ts pepper
- 21⁄2 dl solbærgele eller -syltetøy
- 3 ss slottssennep
- 1⁄2 ts salt
- 1⁄2 ts pepper
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Da komfyrer i økende grad ble vanlig. mot slutten av 1800-tallet - begynnelsen av 1900-tallet, ble det skikk å steke ribbe i ovnspanne i stekeovnen.
Denne oppskriften er en vri på tradisjonell ribbe, og ble sendt inn av Kråkstad Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.