
Gjeddekaker
Gode fiskekaker etter oppskrift fra Eidskog.
Middagsretter
Middels
30minutter
Hedmark
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 300 g gjeddefilet
- 1 ts salt
- 50 g romtemperert smør
- 1 ss potetmel
- 0.25 ts hvit pepper
- 1 stk egg
- 3 dl matfløte
Fremgangsmåte
- Filetene kjøres gjennom kvern. Saltet arbeides godt inn i farsen. Romtemperert smør tilsettes litt om gangen, rør godt.
- Resten tilsettes litt etter litt mens en rører godt ca 10 minutter. Dersom fløten eller smøret er for kald kan farsen skille seg. Skulle det skje, sett bollen i varmt vann mens en rører godt så farsen blir glatt. Formes til kaker og stekes i middels varm panne til de er gjennomstekt.
Serveres med grønnsaksstuing og kokte poteter.
Rettens opphav
Denne oppskrifta ble sendt inn av Eidskog Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012. De skriver at til matlaging skal det være is-gjedde, tatt opp rett etter isen har gått. Da er gjedda best.