Gjeddekaker

Gjeddekaker

Gode fiskekaker etter oppskrift fra Eidskog.

Middagsretter

Middels

30minutter

Hedmark

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 300 g gjeddefilet
  • 1 ts salt
  • 50 g romtemperert smør
  • 1 ss potetmel
  • 0.25 ts hvit pepper
  • 1 stk egg
  • 3 dl matfløte

Fremgangsmåte

  1. Filetene kjøres gjennom kvern. Saltet arbeides godt inn i farsen. Romtemperert smør tilsettes litt om gangen, rør godt.
  2. Resten tilsettes litt etter litt mens en rører godt ca 10 minutter.  Dersom fløten eller smøret er for kald kan farsen skille seg. Skulle det skje, sett bollen i varmt vann mens en rører godt så farsen blir glatt. Formes til kaker og stekes i middels varm panne til de er gjennomstekt.

Serveres med grønnsaksstuing og kokte poteter.

Rettens opphav

Denne oppskrifta ble sendt inn av Eidskog Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012. De skriver at til matlaging skal det være is-gjedde, tatt opp rett etter isen har gått. Da er gjedda best.