Gjeddekaker

fiskekaker

Gjeddekaker

Smakfulle fiskekaker av gjedde.

Middagsretter

Middels

1timer

Sør-Trøndelag

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 700 g gjeddefilet
  • 2 ts salt
  • 0.5 ts muskatnøtt
  • 2 ss potetmel
  • 75 g smeltet avkjølt smør
  • 4 dl fløtemelk
  • 1 stk egg

Fremgangsmåte

  1. Finkutt fisken. Bruk gjerne kjøttkvern og spe i resten. Bland godt sammen. Stek en prøvekake, og smak til.

Server med poteter og revne gulerøtter til.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Tove Bjørseth i Bratsberg Bygdekvinnelag. Hun skriver:
«I dag er ofte gjedda sett på som en ufisk. Men før var den ofte å finne på middagsbordene i Bratsberg. Gjedda var stor og ganske enkel å få på kroken i Jonsvannet. Det var en morsom aktivitet å hive ut snøret i vannet og vente på at gjedda kom svømmende i sivet. Bestandig spennende å se om en greide å «krøke» en gjedde. Når fisken var fanget var det å dra hjem til mor og levere fangsten. Da var det som regel mor som måtte filetere og tilberede den,mens fiskeren så på. «