
Gjeddekaker
Kjempegode gjeddekaker fra grensetraktene.
Middagsretter
Lett
60minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 500 g malt gjeddefilet
- 1 stk løk, finhakket eller malt
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 stk egg
- 5 cl olje
- 2 ss potetmel
- 2 ss hvetemel
- 0 dl melk (spe til passe farse)
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene godt. Spe med melken litt og litt til passe farse. La deigen stå kjølig en stund før steking.
- Form deigen til flate kaker og stek i smør.
Serveres med kokte poteter og revne gulrøtter. En rømmeklatt er godt til.
Rettens opphav
I Tunsjøen ble det fisket gjedde og abbor som ble brukt til fiskekaker, -boller og -puddinger, eller i supper. Denne oppskriften ble sendt inn av Tune Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.