- Smelt smøret og ha i melken. Varm til det er fingervarmt, 37ºC.
- Rør ut gjæren i litt av melkeblandingen, og ha alt over i en bakebolle. Om du bruker tørrgjær kan denne tilsettes sammen med hvetemelet.
- Tilsett sammenpisket egg, sukker, kardemomme og mesteparten av melet. Elt sammen til en smidig deig, bruk gjerne kjøkkenmaskin. Tilsett eventuelt resten av melet ved behov.
- Dekk bakebollen med plast, og sett deigen til heving et lunt sted i 30-40 minutter.
- Elt den hevede deigen lett sammen og trill ut til en lang pølse, cirka 1 meter. Klem eller kjevle den ut til bredden er cirka 15 centimeter. Velg et av fyllene som foreslås lenger ned, og fordel ønsket fyll langsetter midten av deigen.
- Rull sammen og form til kringleform på et stekebrett. Husk å legge skjøten ned.
- Dekk til og la kringlen etterheve i 50-60 minutter.
- Pensle med sammenpisket egg og dryss med mandelflak eller perlesukker.
- Stek på nederste rille ved 190ºC i 20-30 minutter. Avkjøl på rist.
Fyll 1: 100 g mandler males og blandes med 1 eggehvite og 1 dl sukker.
Fyll 2: 4 dl vaniljekrem
Fyll 3: Smør, sukker, kanel og eventuelt rosiner
Fyll 4: Fast eplesyltetøy