Gammelsei fra Salten

Gammelsei fra Salten

Tradisjonsrik oppskrift fra Fauske.

Middagsretter

Middels

1døgn

Nordland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 0 ukjent 1-3 års gammel saltet sei

Fremgangsmåte

Gammelseien skal være rødbrun farge, derav også navnet rødsei. Det kommer av at fisken ikke blir bløgget, og at fiskeblodet trekkes ut i laken.

Fisken skjæres opp i serveringsstykker som legges i vann minst 7-8 timer eller til fisken kjennes bløt ut. Kok opp vann og legg fiskestykkene i. Kokes opp og la fisken stå å trekke i ca. 20-25 minutter.

Legges opp på  serveringsfat og serveres sammen med kokte poteter, gulrot- eller kålrotstuing, stekt bacon og flatbrød.

Til dessert bruktes gjerne saftsuppe/rød eller hvit sagosuppe  med rosiner.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Fauske Bygdekvinnelag. De skriver at dette er en middagsrett som er servert i området gjennom tidene: