
Gammelsei fra Salten
Tradisjonsrik oppskrift fra Fauske.
Middagsretter
Middels
1døgn
Nordland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 0 ukjent 1-3 års gammel saltet sei
Fremgangsmåte
Gammelseien skal være rødbrun farge, derav også navnet rødsei. Det kommer av at fisken ikke blir bløgget, og at fiskeblodet trekkes ut i laken.
Fisken skjæres opp i serveringsstykker som legges i vann minst 7-8 timer eller til fisken kjennes bløt ut. Kok opp vann og legg fiskestykkene i. Kokes opp og la fisken stå å trekke i ca. 20-25 minutter.
Legges opp på serveringsfat og serveres sammen med kokte poteter, gulrot- eller kålrotstuing, stekt bacon og flatbrød.
Til dessert bruktes gjerne saftsuppe/rød eller hvit sagosuppe med rosiner.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Fauske Bygdekvinnelag. De skriver at dette er en middagsrett som er servert i området gjennom tidene: