
Borghild Strekerud
Fylte egg, djevleegg
En deilig forrett eller en vakker rett på koldtbordet.
Middagsretter
Middels
20minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 8 stk egg
- 3 ss majones
- 3 ss rømme
- 1.5 ss sennep, gjerne Dijon-sennep
- 3 stk dråper sitron (etter smak)
- 1 ss dill
- 1 stk salt og pepper
- 16 stk flotte reker (til pynt)
- 1 stk dill (til pynt)
- 1 stk paprika (til pynt)
Fremgangsmåte
Kok eggene i 10 minutter slik at de blir hardkokte. Avkjøl i kaldt vann, skrell og del dem i 2 på langs
Fjern forsiktig eggeplommene og plasser dem i en bolle.
Mos plommene med en gaffel
Tilsett majones, sennep, rømme og rør til en glatt og jevn masse.
Smak til med noen sitrondråper, salt og pepper.
Bruk en sprøytepose for å fylle eggehvite halvdelen med eggeplommefyllet.
Garnityr/ pynt med reker, dill, paprikaskive mm
Sette kaldt til servering.
Tips
Spray over med en dash sitron før servering. Gir en frisk og god smak.
Rettens opphav
Denne måten å servere egg på er meget gammel. Allerede i antikken ble de servert til ulike anledninger.
Navnet derimot varierer veldig. I Frankrike går de under navnet mimosa, men de er også kjent som russiske egg, keiseregg og som i denne oppskriften, djevleegg.
Djevleegg stammer fra USA. Man regner med at navnet kan forklares med at de bruker tabasco i sin oppskrift. Jeg tror neppe det har noe med at Belzebub sjøl har kreert denne retten.
Borghild Strekerud