Fylte egg, djevleegg

Fylte egg

Borghild Strekerud

Fylte egg, djevleegg

En deilig forrett eller en vakker rett på koldtbordet.

djevleegg

egg

forrett

fylte egg

koldbord

Middagsretter

Middels

20minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 8 stk egg
  • 3 ss majones
  • 3 ss rømme
  • 1.5 ss sennep, gjerne Dijon-sennep
  • 3 stk dråper sitron (etter smak)
  • 1 ss dill
  • 1 stk salt og pepper
  • 16 stk flotte reker (til pynt)
  • 1 stk dill (til pynt)
  • 1 stk paprika (til pynt)

Fremgangsmåte

Kok eggene i 10 minutter slik at de blir hardkokte. Avkjøl i kaldt vann, skrell og del dem i 2 på langs

Fjern forsiktig eggeplommene og plasser dem i en bolle.

Mos plommene med en gaffel

Tilsett majones, sennep, rømme og rør til en glatt og jevn masse.

Smak til med noen sitrondråper, salt og pepper.

Bruk en sprøytepose for å fylle eggehvite halvdelen med eggeplommefyllet.

Garnityr/ pynt med reker, dill, paprikaskive mm

Sette kaldt til servering.

Tips

Spray over med en dash sitron før servering. Gir en frisk og god smak.

Rettens opphav

Denne måten å servere egg på er meget gammel. Allerede i antikken ble de servert til ulike anledninger.

Navnet derimot varierer veldig. I Frankrike går de under navnet mimosa, men de er også kjent som russiske egg, keiseregg og som i denne oppskriften, djevleegg.

Djevleegg stammer fra USA. Man regner med at navnet kan forklares med at de bruker tabasco i sin oppskrift. Jeg tror neppe det har noe med at Belzebub sjøl har kreert denne retten.

Borghild Strekerud