Fylt potetrull med kjøtt

Fylt ptetrull med kjøtt

Fylt potetrull med kjøtt

Oppskrift på en deilig, fylt potetrull med kjøtt, hvitløk og krydder etter ønske.

lefse

potet

potetrull

rull

Lett

20minutter

Telemark

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 750 g poteter
  • 50 g smør/margarin
  • 2 stk eggeplommer
  • 1 ts salt
  • 200 g hvetemel
  • 1 ss semulegryn
  • 2 stk små løk
  • 500 g kjøttdeig
  • 1 stk olje/margarin til steking
  • 1 ss tomatpuré
  • 2.5 ts paprikapulver
  • 2 stk presset hvitløkfedd
  • 1 stk merian, salt og pepper
  • 2 ss seterrømme
  • 2 stk egg

Fremgangsmåte

Slik laget du potetdeig:

Vask og skrell potetene. Kok dem møre i lettsaltet vann. Damp dem og mos potetene, mens de fortsatt er varme. Bland smøret i den varme potetmosen og avkjøl til romtemperatur. Ha i eggeplommer, salt, mel og semulegryn. Elt rask sammen det hele til en smidig deig. Kjevle ut deigen til en ikke altfor tynn rektangel. Ha litt mel over og under deigen.

 

Slik lager du fyll:

Skrell og finhakk løken, før du freser løken litt i pannen. Ha i kjøttdeigen og brun den. Tilsett tomatpuré og hvitløk i den mengden du ønsker, og smak til med salt og krydder. Rør sammen rømme og ett egg. Rør godt inn rømmeblandingen med kjøttdeigen i stekepanna. Avkjøl.

 

Montering og steking: 

Legg røra over potetdeigen og rull sammen som en rullekake. Legg rullen på en stekeplate med bakepapir. Pensle med det andre egget. Stek rullen i ovnen ved 200 grader i 30-35 minutter til rullen får en gyllen farge.

 

Server rullen varm sammen med en frisk salat.

Potetrull med kjøtt, hvitløk og krydder

Rettens opphav

Oppskriften er hentet fra boka «Jordeple og søteteple, potet og eple – oppskrifter og tradisjonsstoff».

Boka er utgitt av Telemark Bygdekvinnelag og gjenspeiler tilgang til råvarer og hva man tradisjonelt har laget av matretter i Telemark.Boken jordeple og søteple, utgitt av Telemark Bygdekvinnelag