Franske pepperskiver

Franske pepperskiver

Krydret småkake.

Kaker

Middels

1timer

Landsdekkende

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 300 g margarin
  • 3 dl sukker
  • 1.5 dl lys sirup
  • 3 ts ingefær
  • 3 ts kanel
  • 3 ts nellik
  • 1.5 ts natron
  • 9 dl kveitemjøl
  • 3 dl skålda, grovt hakka mandler

Fremgangsmåte

Smelt margarin, sukker og sirup på middels varme. Rør så det ikkje blir brent. Avkjøl til lunkent. Tilsett krydderet i sukkerblandinga. Bland i mjøl og natron.

 

Rull deigen til pølser. Pakk pølsene i matpapir og la dei ligge kjølig nokre timar. Skjær pølsene i skiver på omlag 0,5 cm, og legg på plate med bakepapir.

Steikast på 175 grader i 10-12 minutt.

Rettens opphav

Denne oppskrifta har vi fått fra Bjørg Frøystein Huse, som kaller dem svigermors franske pepperskiver.