close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


fløyelsgrøt i bolle

Fløyelsgrøt

God grøt med lange tradisjoner.

  • local_offer Grøt
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Buskerud
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 250 g hvetemel
  • 2 l melk
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret og rør inn melet til det blir glatt og jevnt.
  2. Spe med melken, litt om gangen, og la det koke opp mellom hver gang.
  3. Smak til med salt når grøten er ferdig.

Serveres med sukker, kanel og saft.


place
Buskerud

Rettens opphav

Denne oppskriften er hentet fra heftet "Tradisjonskost fra Ringerike" som ble utgitt i 1996.
Her kan vi lese at grøt og velling ble mye brukt. Vassgraut og melkegrøt var mest vanlig til hverdags, mens fløyelsgraut var vanlig lørdagsmiddag.
En gammel husmann fra Ådalen sa: "Får je itte graut kan det vara". Han var ute på jordet og arbeidde, og gadd ikke gå til gards å eta kveldsvorden hvis han fikk greie på at det ikke var graut til kvelds.