
Fløtekaker fra Eidsvoll
Luftige småkaker.
Brødmat/Bakverk
Middels
1.5timer
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 6 stk egg
- 5 dl kremfløte
- 180 g hvetemel
- 6 ss sukker
Fremgangsmåte
1. Skill eggene og visp eggedosis av sukker og eggeplommene.
2. Visp fløten nesten stiv og bland forsiktig inn eggedosisen.
3. Løft inn de stivpiskede eggehvitene og melet.
4. Fyll røra i smurte sandkakeformer eller papirformer.
5.Stekes ved 125 grader i 45 minutter eller 100 grader i 75 minutter til de er lyse gule.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Unni Weng i Eidsvoll Bygdekvinnelag. Hun skriver:
«Disse kakene ble stekt i vedfyrt bakerovn etter at brødene var ferdig stekt, slik at en fikk utnyttet ettervarmen. Oppskrifta har jeg fått av Ingrid Grue, æresmedlem i Eidsvoll Bygdekvinnelag.»