close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Fleskepannekake

Tradisjonsrik oppskrift fra Gan.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 40 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 6 stk egg
  • 3 dl melk
  • 412 ss hvetemel
  • 12 ts salt
  • 600 g lettsaltet flesk
  • 2 ss fressløk eller purre

Fremgangsmåte

  1. Skjær fleskeskivene 6 millimeter tykke og 8 centimeter lange. Skjær av svoren og klipp hakk i flesket (da krøller det seg ikke i panna). Stek de ved middels varme i stekepanne. Legg de i en bolle etterhvert.
  2. Kok ut panna med litt vann. Dette stekes pannekakene i etterpå.
  3. Lag røre av mel, melk og salt. Tilsett de sammenpiskede eggene og hakket gressløk.Hell 1/4 av røra i varm panne, legg litt av flesket over. Steik litt før du deler den i 4 deler. Snu hver del og steik til fint brun på andre siden. Kan også snus hel ved hjelp av et lokk.

Serveres med kokte poteter. Dette blir 4 pannekaker, bruk ikke for stor panne.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Torill Berger i Gansdalen Bygdekvinnelag. Hun skriver:
"Denne retten er servert i mange bygder. Flesk, egg og melk hadde de fleste på bygda lett tilgang til. Ungene elsker denne retten. Ble det noe tilovers etter middag ble det brukt til nistemat dagen etter, populært for skogsarbeidere og karene på Lensa."