
Glass i bildet er lånt av Magnor Glassverk.
Fleskepannekake
Enkel og god middagsrett etter oppskrift fra Odalen.
Middagsretter
Middels
45minutter
Hedmark
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 12 stk skiver lettsaltet flesk
- 8 ss hvetemjøl
- 1 ts salt
- 4 dl mjølk
- 4 stk egg
Fremgangsmåte
- Halvpisk eggene og bland inn melk, hvetemjøl og salt. La den stå og svelle i cirka en halvtime.
- Stek fleskeskivene i stekepanne, til de er nesten sprø.
- Ha 3 skiver flesk i panna, hell over pannekakerøre og stek på svak varme. Snu underveis, når pannekaka er nesten stivnet på toppen. Dryss over litt gressløk opp ønskelig.
Nypoteter og revet gulrot passe utmerket sammen med fleskepannekakene, og noen liker også litt smeltet smør over.
Rettens opphav
Før fryserens tid var det vanlig å ‘salte ned’ mesteparten av kjøttet når man hadde slaktet dyr. Det er ikke få gamle oppskrifter fra Hedmark som baserer seg på saltkjøtt og/eller flesk. Ferskt kjøtt var festmat, og noe man ofte kun spiste i den kalde årstida i forbindelse med slakting.
Denne oppskriften ble sendt inn av Mo Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.