close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


flesk og duppe på tallerken
camera_alt FOTO: Glass i bildet er lånt av Magnor Glassverk.

Flesk og duppe

God "hårdasmat" etter oppskrift fra Hedmark.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 30 minutter
  • location_on Hedmark
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg lettsaltet sideflesk
  • 2 dl stekefett
  • 1 dl hvetemel
  • 1 l melk

Fremgangsmåte

  1. Stek lettsaltet sideflesk i skiver på middels varme til det er sprøtt. Ta vare på fettet og ha litt vann i panna for å «koke ut».
  2. Ha fettet i en kjele, og rør inn melet. La det bruse litt og spe med utkoket fra panna og melk til det blir en passe tykk saus. Kok opp. Smak til med salt og pepper.

Server flesk og duppe med kokte poteter og revne eller kokte gulrøtter.


place
Hedmark

Rettens opphav

Før fryserens tid var det vanlig å 'salte ned' mesteparten av kjøttet når man hadde slaktet dyr. Det er ikke få gamle oppskrifter fra Hedmark som baserer seg på salta kjøtt og/eller flesk. Ferskt kjøtt var festmat, og noe man ofte kun spiste i den kalde årstida i forbindelse med slakting.
Denne oppskriften ble sendt inn av Mo Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.