- Smuldre sammen hvetemel og smør.
- Rør sammen eggeplommer, kremfløte og melk. Bland dette inn i mel-/smørblandingen til en myk og glatt deig.
- Del deigen i like tunge emner etter hvor store lefser du vil bake. Rull jevne og fine boller. Jo bedre du får sammen deigen, jo lettere er det å kjevle ut runde lefser.
- Legg bollene på et brett strødd med hvetemel. Klem bollene gjerne litt flate og strø litt hvetemel over. Dekk til med et klede og så plast, og la brettet stå kjølig noen timer før utbaking, gjerne over natten.
Utbaking:
- Ta noen få emner ut på bakebordet om gangen. Bruk godt med hvetemel over og under lefsa når den kjevles ut. Kjevle ut lefsa så tynn som mulig. Er det mye mel på lefsa når den er ferdig bakt ut, kan den kostes rein med en myk kost, for eksempel en ny malerkost. Børst ren en plass på bakerbordet, snu lefsa og kost på andre siden.
- Stek lefsa på begge sider på takka. Lefsa skal få små lysebrune prikker når den er ferdig. Brett lefsa dobbel og legg til avkjøling under klede.
- Bland smør og sukker til smøring. Ei og ei lefse smøres og deles i fire snipper. Smør bare på den ene halvdelen av lefsa og brett den andre over. Bruk gjerne en smørekniv/myk slikkepott til smøring og en skarp kniv til deling. Legg ønsket antall snipper i plastpose.
Du kan gjerne fryse lefsene.
1 porsjon gir cirka 35 emner à 90 gram.