close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Flatbrødsøyll (flatbrødsoll)

Enkel rett som passer godt som sommermat.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 15 minutter
  • location_on Oppland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 stk porsjon flatbrød
  • 1 stk porsjon melk - søt eller sur
  • 1 stk porsjon spekeskinke

Fremgangsmåte

  1. Finn frem flatbrød, melk og spekeskinke og plasser alt der det skal spises. Flatbrødmengde utfra størrelse på skål/dyptallerken, og melkemengde så det dekker flatbrødet.
  2. Retten lages av hver enkelt ved bordet. Flatbrød knuses/brytes til mindre biter med hendene direkte i skål/dyptallerken. Melk helles over flatbrødbitene i slik mengde at det ikke blir tørt. Spises umiddelbart før flatbrødet blir oppbløtt. Flatbrød med spekeskinke spises ved siden av.


place
Oppland

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Hanne Mette Aarnes i Tretten Bygdekvinnelag. Hun skriver:
"Flatbrødsøyll er brukt på Tretten og i Gudbrandsdalen, men også utover vårt distrikt. Søyll ble opprinnelig brukt som mat i onnene. Nå til dags er søyll brukt til middag spesielt på varme sommerdager. Spiser man flatbrød med spekeskinke ved siden av blir det et godt og mettende måltid."