- Finn frem flatbrød, melk og spekeskinke og plasser alt der det skal spises. Flatbrødmengde utfra størrelse på skål/dyptallerken, og melkemengde så det dekker flatbrødet.
- Retten lages av hver enkelt ved bordet. Flatbrød knuses/brytes til mindre biter med hendene direkte i skål/dyptallerken. Melk helles over flatbrødbitene i slik mengde at det ikke blir tørt. Spises umiddelbart før flatbrødet blir oppbløtt. Flatbrød med spekeskinke spises ved siden av.
Flatbrødsøyll (flatbrødsoll)
Enkel rett som passer godt som sommermat.
local_offer Middagsretterlocal_dining Letttimer 15 minutterlocation_on Oppland-
favorite_border
Ingredienser
- 1 stk porsjon flatbrød
- 1 stk porsjon melk - søt eller sur
- 1 stk porsjon spekeskinke
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Hanne Mette Aarnes i Tretten Bygdekvinnelag. Hun skriver:
"Flatbrødsøyll er brukt på Tretten og i Gudbrandsdalen, men også utover vårt distrikt. Søyll ble opprinnelig brukt som mat i onnene. Nå til dags er søyll brukt til middag spesielt på varme sommerdager. Spiser man flatbrød med spekeskinke ved siden av blir det et godt og mettende måltid."