close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


møljebrød på fjøl

Flatbrød

Tradisjonsrikt flatbrød etter oppskrift fra Hemsedal.

  • local_offer Brødmat/Bakverk
  • local_dining Middels
  • timer 60 minutter
  • location_on Buskerud
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 kg poteter
  • 2 ts salt
  • 2 l skumma mjølk
  • 112 kg fin rug
  • 112 kg sammalt kveite
  • 112 kg byggmjøl

Fremgangsmåte

  1. Kok og mal potetene. Tilset det andre – se an mengden mjøl, tilset meir ved behov. Kna godt.
  2. Bak ut med byggmjøl, og kjevle til runde leivar. Steik på takke som ikkje er feit, trill godt ned på takka, fyrst med bakstetrillen og etterpå med taggetrill so den ikkje kryp saman og blir tjukk. Steik ved middels varme – flatbrødet skal bli turt og sprøtt.

Uppbevar turt.


place
Buskerud

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Hemsedal Bygdekvinnelag og er henta fra boka "Hallingkost" skrevet av Lise Laa (1998).
Bakinga av flatbrød har røter fleire århundre attende, og kan reknast som det eldste av alle brødslag i Hallingdal. Ein baka upp store mengder for mest heile året.