close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


lefse og flatbrød på fjøl

Flatbrød

Gammel oppskrift fra Onsøy.

  • local_offer Brødmat/Bakverk
  • local_dining Middels
  • timer 60 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg siktet hvetemel
  • 600 g siktet havremel
  • 400 g sammalt rug, fint
  • 3 ts salt
  • 5 dl vann

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene til en jevn deig.
  2. Kjevle ut tynne flatbrød med byggmel.
  3. Stekes på takke.

place
Østfold

Rettens opphav

Flatbrød ble som regel bakt to ganger i året, på ettervinteren eller etter våronna. Ofte var det vanlig at driftige bakstekoner gikk fra gård til gård og bakte mot betaling.
Hva slags mel man brukte kom an på hva man hadde mest av på gården, og det var vanlig å blande flere kornsorter. Flatbrød ble lenge stekt ved vedfyring på steinheller, senere på jerntakker. I dag bruker man helst en elektrisk takke.
Denne oppskriften er etter Lisa Kjenne, født i 1850, fra Onsøy.