- Bland alle ingrediensene til en jevn deig.
- Kjevle ut tynne flatbrød med byggmel.
- Stekes på takke.
Flatbrød
Gammel oppskrift fra Onsøy.
local_offer Brødmat/Bakverklocal_dining Middelstimer 60 minutterlocation_on Østfold-
favorite_border
Ingredienser
- 1 kg siktet hvetemel
- 600 g siktet havremel
- 400 g sammalt rug, fint
- 3 ts salt
- 5 dl vann
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Flatbrød ble som regel bakt to ganger i året, på ettervinteren eller etter våronna. Ofte var det vanlig at driftige bakstekoner gikk fra gård til gård og bakte mot betaling.
Hva slags mel man brukte kom an på hva man hadde mest av på gården, og det var vanlig å blande flere kornsorter. Flatbrød ble lenge stekt ved vedfyring på steinheller, senere på jerntakker. I dag bruker man helst en elektrisk takke.
Denne oppskriften er etter Lisa Kjenne, født i 1850, fra Onsøy.