Fiskesuppe

fiskesuppe i skål

Fiskesuppe

Ei enkel og god fiskesuppe.

Middagsretter

Lett

30minutter

Hordaland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 4 ss kveitemjøl
  • 1 l fiskekraft
  • 1 stk gulrot
  • 1 ss småhakka lauk
  • 1 dl fløyte
  • 500 g fisk

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør. Ha i kveitemjøl, spe med fiskekrafta – litt om gongen til suppa er passe tjukk. Rør godt heile tida.
  2. Ha i småhakka gulrot og lauk.
  3. La suppa trekkja til gulrøtene er passe møyre.
  4. Ha i biter av den typen fisk du vil, og la det trekke nokon minutt. Ha til slutt i fløyten og smak til med salt. Suppa må ikkje koke etter at fløyten er hatt i – då vert suppa tynn.

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Rigmor Vikane i Stord Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.