
Fiskesuppe
Ei enkel og god fiskesuppe.
Middagsretter
Lett
30minutter
Hordaland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 50 g smør
- 4 ss kveitemjøl
- 1 l fiskekraft
- 1 stk gulrot
- 1 ss småhakka lauk
- 1 dl fløyte
- 500 g fisk
Fremgangsmåte
- Smelt smør. Ha i kveitemjøl, spe med fiskekrafta – litt om gongen til suppa er passe tjukk. Rør godt heile tida.
- Ha i småhakka gulrot og lauk.
- La suppa trekkja til gulrøtene er passe møyre.
- Ha i biter av den typen fisk du vil, og la det trekke nokon minutt. Ha til slutt i fløyten og smak til med salt. Suppa må ikkje koke etter at fløyten er hatt i – då vert suppa tynn.
Rettens opphav
Denne oppskriften ble sendt inn av Rigmor Vikane i Stord Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.