
Fiskekaker fra Nordland
Tradisjonell fiskekakeoppskrift fra Utskarpen.
Middagsretter
Lett
30minutter
Nordland
Lagre som favoritt
Ingredienser
string(1) "4"- 400 g "bankfesk" (hysa, långa, sei eller torsk)
- 2 ts salt (strøkne teskjeer)
- 0.3 ts pepper
- 0.3 ts malt muskat
- 0.25 stk løk
- 2.5 dl helmelk
- 2 ss hvetemel
- 4 ss margarin (til steiking)
Fremgangsmåte
Kjør fisk, løk, salt, pepper og muskat i matmølle/foodprosessor til du får ei fast masse. Ha så i hvetemel og melk. Kjør blandinga i omlag ett minutt, til ei glatt og fin farse.
Sett på stekepanna og ha i margarin.
Form fiskekakene med skje, og trykk de litt flate på panna. Noen blir runde, andre avlange, det har ingen betydning.
Steik fiskekakene gyldne på hver side. De blåser seg litt opp, og vil kjennes faste ut når du trykker på dem. Da er de ferdige.
Serveres med potet og råkost, i brun saus eller med spagetti til. Eller nystekt på brødskiva!
Tips: Når du har skjært filet av fisken, skjær så all filet i mindre biter og bland all fileten. Slik er du sikker på at du får litt av hver type fisk i hver blanding.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Mona Sjonbotn i Ytre Rana Bygdekvinnelag. Hun har fått den av Torolf på Fagerheim, og forteller at det er ei oppskrift som brukes av mange i bygda deres.