close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Stekepanne i jern på bord

Fiskekaker fra Nordland

Tradisjonell fiskekakeoppskrift fra Utskarpen.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 30 minutter
  • location_on Nordland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 400 g "bankfesk" (hysa, långa, sei eller torsk)
  • 2 ts salt (strøkne teskjeer)
  • 310 ts pepper
  • 310 ts malt muskat
  • 14 stk løk
  • 212 dl helmelk
  • 2 ss hvetemel
  • 4 ss margarin (til steiking)

Fremgangsmåte

Kjør fisk, løk, salt, pepper og muskat i matmølle/foodprosessor til du får ei fast masse. Ha så i hvetemel og melk. Kjør blandinga i omlag ett minutt, til ei glatt og fin farse.

Sett på stekepanna og ha i margarin.

Form fiskekakene med skje, og trykk de litt flate på panna. Noen blir runde, andre avlange, det har ingen betydning.

Steik fiskekakene gyldne på hver side. De blåser seg litt opp, og vil kjennes faste ut når du trykker på dem. Da er de ferdige.

Serveres med potet og råkost, i brun saus eller med spagetti til. Eller nystekt på brødskiva!

Tips: Når du har skjært filet av fisken, skjær så all filet i mindre biter og bland all fileten.  Slik er du sikker på at du får litt av hver type fisk i hver blanding.


place
Nordland

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Mona Sjonbotn i Ytre Rana Bygdekvinnelag. Hun har fått den av Torolf på Fagerheim, og forteller at det er ei oppskrift som brukes av mange i bygda deres.