
Fiskekaker av lyr eller hyse
Luftige og smakfulle fiskekaker.
Middagsretter
Middels
30minutter
Vest-Agder
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 kg hvit fisk (gjerne lyr og hyse)
- 30 g salt
- 1 l H-melk
- 170 g potetmel
- 1 ts muskat
Fremgangsmåte
- Kvern fisken. Ha fisken i en kjøkkenmaskin og kjør med salt i cirka 10 minutter til en seig masse.
- Under omrøring – spe vekselsvis med melk og potetmel, tilsatt muskat (eller andre krydder – fantasien og smaken setter grenser). Når røra er ferdig spedd kan den godt stå og røres videre i opptil 10 minutter for å få en luftig og fin deig. På slutten kan du gjerne lett røre inn andre råvarer som purreløk, reker, friske urter eller no ant godt.
- Form fiskekaker med hendene eller to skjeer, og stek i nøytral olje – cirka 4 minutter på hver side.
Se hvordan «Jentan på Båly» lager fiskekaker i denne videoen:
Rettens opphav
Denne oppskriften kommer fra «Jentan på Båly» – en delikatessebutikk ytterst på kaia i Båly havn i Lindenes kommune. Her kan du nyte det beste sørlandet har å by på mens du ser at de lokale fiskebåtene losser dagens fangst. Butikken har et stort utvalg av fantastiske produkter fra eget kjøkken, fersk fisk og skalldyr, lokalproduserte varer og grønnsaker