
Fisk i terteskjell
God tradisjonell forrett, men er like god som middag eller til kveldskos.
Middagsretter
Lett
30minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 800 g fiskepudding
- 100 g reker
- 10 stk crabstick
- 2.5 dl gulrøtter i biter
- 2 dl grønne erter
- 5 dl melk
- 1 dl fløte
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
Fremgangsmåte
- Smelt smør og ha i mel, la koke i 1-2 min med omrøring. Spe på med melk og tilsett fløte. Kok opp til sausen tykner.
- Del fiskepuddingen i terninger og ha oppi sausen. Hakk gulerøtter i biter. Tilsett gulrøtter, grønne erter og crabstick. Gi blandinga en lett oppkok. Tilsett reker rett før servering.
- Varm terteskjell som anvist på pakken.
Pynt eventuelt med reker og sitron etter eget ønske.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Lisbeth Kværner i Ullensaker Bygdekvinnelag. Hun skriver:
«Dette er en tradisjonell forrett, servert både til fest og hverdags. Retten blomstret på 50-tallet og har siden vært populær. Jeg kan huske den fra barndommen.»