Fisk i terteskjell

Fisk i terteskjell

God tradisjonell forrett, men er like god som middag eller til kveldskos.

Middagsretter

Lett

30minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 800 g fiskepudding
  • 100 g reker
  • 10 stk crabstick
  • 2.5 dl gulrøtter i biter
  • 2 dl grønne erter
  • 5 dl melk
  • 1 dl fløte
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør og ha i mel, la koke i 1-2 min med omrøring. Spe på med melk og tilsett fløte. Kok opp til sausen tykner.
  2. Del fiskepuddingen i terninger og ha oppi sausen. Hakk gulerøtter i biter. Tilsett gulrøtter, grønne erter og crabstick. Gi blandinga en lett oppkok. Tilsett reker rett før servering.
  3. Varm terteskjell som anvist på pakken.

Pynt eventuelt med reker og sitron etter eget ønske.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Lisbeth Kværner i Ullensaker Bygdekvinnelag. Hun skriver:
«Dette er en tradisjonell forrett, servert både til fest og hverdags. Retten blomstret på 50-tallet og har siden vært populær. Jeg kan huske den fra barndommen.»