Nøttebotnen:
- Forvarm ovnen til 180 grader. Smør og kle ei form (24-26 cm) med bakepapir.
- Mal hasselnøttkjerner. Stivpisk eggekvitane. Rør saman med malte hasselnøtter og melis.
- Steik i cirka 25 minutt på nederste rille.
Eggekrem:
- Bland eggeplommar, sukker og fløyte i ein kjele og gje eit oppkok. Rør heile tida så kremen ikkje skil seg. Tilset smøret og rør til det er smelta. Smak til med vaniljesukker. Avkjøl.
Montering:
- Ha eggekremen utover nøttebotnen.
- Pisk krem av fløyte og dekk kaka med denne. Pynt med kiwi, mandarinbåtar, jordbær og blå eller grøne druer.
Tips!
Det kan vera lurt å frysa ned botnen med gul krem på før ein har kremen over. Det kan derfor vera lurt å lage kaka over to dager.