- Kok opp vatn med salt og legg kjøttet oppi. Kok opp og skum godt.
- Legg i det grønne fra purren, 1 gulrot og vasket skall fra selleriroten. La kjøttet trekke i cirka 1,5 time. Smak til med salt og pepper.
- Resten av grønnsakene kuttes i pene biter og kokes til de er møre.
- Sil kokekraften og skjær kjøttet i skiver. En del av kraften brukes til suppe, noe brukes til løksausen.
Melboller
- 60 gram margarin
- 60 gram hvetemel
- 1 dl vatn
- 1 egg
- Salt
- Kardemomme
Smelt smør og rør i melet. Spe med vatn og kok til massen slipper kjelen. Avkjøl litt før egget røres inn. Pisk godt. Massen skal være glatt. Smak til med salt og kardemomme. Bollene formes med en luftig skje, og legges direkte i kraft som holder cirka 90 grader.
Løksaus
- 2,5 ss margarin
- 2 ss hvetemel
- 1 finhakket løk
- 5,5 dl kraft fra kjøttet
- Salt og pepper
- 2 ts eddik 7%
- 3-4 ts sukker
- 0,5 dl fløte
Smelt margarin og fres løken til den blir blank. Tilsett mel og spe med kraft til ønsket tykkelse på sausen. La det koke i 5 minutter. Smak til med salt, pepper, eddik og sukker. Rør inn fløte til slutt.
Servering
Server suppen med grønnsaker og melboller i. Anrett kjøttet i pene skiver på fat sammen med resten av de kokte grønnsakene. Serveres med kokte poteter og løksaus.