- Ha kjøttet i hele stykker i en kjele. Fyll kjelen med vann til det dekker kjøttet. Kok opp og skum godt av. Dryss over salt og la kjøttet trekke i 2-3 timer under lokk.
- Del opp grønnsakene og la de koke med de siste 20-30 minuttene. Kålroten kokes i egen kjele.
- Smak til suppen med salt og pepper. Ta av kraft til sausen
Løksaus:
- Finhakk løken og la den surre seg blank i smør. Rør inn mel og spe med varm kraft.
- Kok opp og la sausen koke i ca 10 min., smak til med eddik, sukker, salt og pepper. Sausen skal ha en mild sur-søt smak.
Krumme/melboller
- Smelt smør, avkjøl litt Tilsett melk/kraft, sammenpisket egg , sukker, krydder og hvetemel. Rør til en litt tykk grøt, la den svelle litt i ca 10 min. med plast over.
- Form boller med en skje dyppet i kokt vann. Legg bollene over i den varme suppa og la de trekke der i 5-10 min før det serveres.
Server suppen med grønnsaker og klot i første måltidet, så serveres kjøttet i skiver med kålrot, kokte poteter og løksaus etterpå.