- Ha kjøttet i en kjele, dekk med vann. Bruk gjerne ekstra margben for mer smak. La det fosskoke i cirka 10 minutter, skru ned varmen og ta bort skummet som legger seg på toppen. Pass på så du får opp alt skummet. Tilsett salt og pepper. Hele pepperkorn kan has i en tesil eller legges i en liten pose. Kokes på ikke for høy varme, i 1,5 til 2 timer. Ta ut margbeina for å få bedre plass til grønnsaker.
- Grønnsaker: Skjær kålen i strimler, selleri og gulrøtter i biter og purreløken i ringer. Tilsett dette i kraften med kjøttet og kok til grønnsakene er passe møre.
Servering: Øs opp suppe og litt grønnsaker i en dyp tallerken og legg i 2-3 skjeer med bollegrøt.
Skjær opp kjøttet, legg kjøtt og grønnsaker fra suppa på et fat. Serveres med kokte poteter og sur-søt saus.