close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Fersk sodd av lam. Foto: Nadin Martinuzzi/Ren Mat
camera_alt FOTO: Nadin Martinuzzi/Ren Mat

Fersk sodd av lam

Høstmiddag hvor ferske råvarer; lammekjøtt og grønnsaker, kommer til sin rett.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 2 timer
  • location_on Nordland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1500 g lammekjøtt/fårikålkjøtt
  • 1 l vann
  • 1 dl risengryn
  • 2 ss hel pepper
  • 4 ts salt
  • 400 g sellerirot
  • 500 g kålrot
  • 4 stk gulrøtter
  • 1 stk middels stor løk

Fremgangsmåte

  1. Legg kjøttet og risengryn i kaldt vann til det står over kjøttet. Gi dette et oppkok og skum godt av. Kok under lokk i ca 1 time.
  2. Ha så grønnsakene, oppdelt i små biter og finhakket løk, i gryten og kok videre. Litt senere legger man hele, skrelte poteter i gryten (nyopptatte poteter vaskes bare grundig).

Ta opp kjøttet og legg det på fat. Resten er suppe som serveres ved siden av.


place
Nordland

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av May Anita Østingsen i Sortland Bygdekvinnelag. Hun skriver:
«Denne retten var typisk for høsten når man hadde god tilgang på ferskt kjøtt etter slaktetida og gode grønnsaker. Jeg husker den som et høydepunkt om høsten fra min oppvekst i Vesterålen. Lignende rett ble sikkert laget ellers i landet.»